Bel of WhatsApp 06 55 723 307

2toDrive – informatie voor coaches

2toDrive natuurlijk ook bij Rijlespunt

Sinds maart 2018 mogen jongeren al op de leeftijd van 16,5 jaar starten met rijlessen en vanaf 17 jaar kunnen ze al hun rijbewijs halen. Wel moeten ze dan tot ze 18 worden nog begeleid worden door een coach. Deze coaches moeten wel aan enkele voorwaarden voldoen. Die voorwaarden en meer informatie voor coaches vind je hier.

Met 2toDrive kunnen 17-jarigen rijervaring opdoen onder begeleiding van een coach. Voor beginnende bestuurders kan het vanwege een gebrekkige rijervaring lastig zijn om bepaalde verkeerssituaties in te schatten. De coach is er om in dit soort situaties te helpen. Het is zeker niet de bedoeling dat de coach lesgeeft. De leerling heeft immers al het rijbewijs gehaald, maar kan soms wel wat hulp gebruiken om het beste in zich naar boven te halen. 

Aanmelden als coach

Een coach moet zich registreren bij het RDW als coach. Een 2toDriver mag 1 tot maximaal 5 coaches hebben. Aanmelden als coach doe je bij het RDW met je DigiD. Controleer eerst of je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  1. moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een Nederlands personenautorijbewijs;
  2. moet minimaal 27 jaar oud zijn;
  3. staat ingeschreven in de Nederlandse Basisregistratie Personen (BRP).
  4. mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad;
  5. mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad;
  6. mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen ongeldigverklaring hebben gehad, op grond van een onderzoek naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid;
  7. mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;
  8. moet een geldig rijbewijs kunnen tonen.

Uitzonderingen

In sommige gevallen zijn er uitzonderingen op de bovengenoemde voorwaarden. Deze uitzonderingen zijn als je zelf in het bezit bent van een WRM-pas of als je een buitenlands rijbewijs hebt.

Meer lezen over coaches? Kijk dan even op de site van 2toDrive

2toDrive - informatie voor coaches
2toDrive – informatie voor coaches

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.